Cand trebuie curatat laptop, calculatorul de praf?

1. Sistemul se incinge, ventilatorul functioneaza la turatie maxima

Ventilatorul porneşte la turaţie mare atunci când temperatura procesorului sau a plăcii video creşte. Dacă ventilatorul lucrează la turaţie maximă mai mult timp decât o face în mod normal, înseamnă că răcirea nu se poate face la fel de eficient astfel încât temperatura procesorului şi a plăcii video să scadă iar odată cu aceasta şi rotaţiile ventilatorului.

Puteti verifica temperaturile folosind un soft de monitorizare al procesorului. https://www.alcpu.com/CoreTemp/ 

Daca observati temperaturi de pe 70-80 grade celsiuc cu siguranta ca aveti nevoie de o curatare si schimbare a pastei termoconductoare

2. Laptopul se închide aleatoriu în timpul funcţionării

Dacă laptopul se închide în timpul funcţionării din cauza supraîncălzirii, înseamnă că sistemul de răcire (ventilatorul și radiatorul) nu mai poate răci suficient placa video sau procesorul. Faptul că se închide este un sistem de protecţie când se ajunge la o temperatură critică, altfel că placa video sau procesorul se pot arde. Principalele cauze pentru care sistemul de răcire nu mai poate menţine o temperatură optimă de funcţionare sunt praful acumulat și pasta termoconductoare uscată.

3. Laptopul este folosit intens la jocuri

In situatia in care laptopul este utilizat intens in jocuri sau proiectare este necesar ca aceasta operatie sa se realizeze frecvent (la cateva luni, maxim 1 an)

Ce presupune operatia de curatare si schimbare a pastei termoconductaore?

Laptopul va fi desfacut, va fi curatat cu aer comprimat de praf.

Ventilatorul (coolerul) este curatat si se unge daca este necesar.

Se aplica pasta termo peste CPU si GPU.

Se asambleaza laptopul si se testeaza temperaturile.

Costuri

In functie de modelul laptopului(sistemului) preturile variaza intre 50 - 100 lei

Ne gasiti aici:

Andrei M. 0772 211 556

Gabriel B. 0726 668 817

Product added to wishlist
Produs adaugat pentru comparare

Pentru buna functionare a site-ului te rugam sa accepti utilizarea cookie-urilor. Cand vizitezi un site web, acesta poate stoca informatii in browser-ul tau, mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre tine, despre preferintele tale sau despre terminalul tau (computer, tableta sau mobil), Aceste informatii sunt utilizate pentru o experienta placuta de navigare